Kernwaarden

De zorgboerderijen, die aangesloten zijn bij de Federatie Landbouw en Zorg, hebben allemaal een kwaliteitskeurmerk. Hieronder zie je waar volgens de Federatie zorglandbouw voor staat.

Maatschappelijke participatie

Maatschappelijke acceptatie I Kernwaarden Zorgboerderij de Polder in Etten-Leur

Op de boerderij word je op taken ingezet waar je goed in bent. Niet zelden leren deelnemers daarbij nieuwe talenten van zichzelf te ontdekken. Het versterkt het gevoel van eigenwaarde. Niet zelden komen mensen gesterkt van een zorgboerderij af, vinden vervolgens regulier werk en kunnen daarmee een zelfstandig bestaan opbouwen.

Goed eten

Goed eten I Kernwaarden Zorgboerderij de Polder Etten-Leur

Op de boerderij houden we van gezond en gezellig samen eten. Ingredi├źnten komen vers en onbewerkt van het land, we bereiden recepten met elkaar en nemen de tijd voor gesprekken. Samen eten is een ankerpunt in de dag.

Handen uit de mouwen

Handen uit de mouwen I Kernwaarden Zorgboerderij de Polder Etten-Leur

Op een zorgboerderij doe je nuttig werk dat je mogelijkheden aanspreekt. Niet te veel denken, gewoon lekker aan de slag. Er is altijd een passend klusje paraat en dat geeft frisse energie.

Huiselijk en persoonlijk

Huishoudelijk en persoonlijk  I Kernwaarden Zorgboerderij de Polder Etten-Leur

Zorgboerderijen zijn kleinschalig en persoonlijk, met een charismatische boer(in) aan het roer. Ze bieden een veilige en vertrouwde omgeving die tegen een stootje kan, weg van de drukte. Medewerkers combineren een no-nonsens mentaliteit met groene vingers. Boerenverstand staat voorop. Nuchter, zonder fratsen en met oog voor iedereen. Vanzelfsprekend is er volop persoonlijke aandacht en begeleiding op maat.

Natuurlijk ritme

Het dagelijks ritme van de boerderij zet de toon. Dieren en planten dulden geen uitstel of een beurt overslaan. Juist dat natuurlijke en vanzelfsprekende ritme biedt houvast. En vanwege het ritme van de seizoenen, is iedere dag van het jaar op de zorgboerderij toch net even anders. Met alle aanleiding voor gesprekken over bijvoorbeeld groei, begin en einde, of leven en laten leven.

Buitenleven

HBuitenleven I Kernwaarden Zorgboerderij de Polder Etten-Leur

Een groot deel van het leven op een zorgboerderij speelt zich buiten in het groen af. Regen of zonneschijn, het werk gaat door. Meedraaien op een boerderij houd je in beweging en brengt een blos op de wangen.